Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduzimaju im novac

Egipatski sud zabranio sve aktivnosti Muslimanskog bratstva

Muslimansko bratstvo
Reuters/PIXSELL
23.09.2013.
u 15:19

U objašnjenju presude Administrativni sud u Kairu je napisao da se zabrana odnosi na islamističku grupu, njezine nevladine organizacije "i sve organizacije koje su iz nje nastale".

Sud u Kairu zabranio je sve aktivnosti Muslimanskog bratstva, piše BBC.

U objašnjenju presude Administrativni sud u Kairu je napisao da se zabrana odnosi na islamističku grupu, njezine nevladine organizacije \"i sve organizacije koje su iz nje nastale\". Naredili su prijelaznoj vladi da oduzme sva sredstva Muslimanskog bratstva i oformi grupu koja će brinuti o \"zamrznutim\" sredstvima do nove odluke.

Vojska je pokrenula snažnu akciju protiv grupe nakon što je svrgnula predsjednika Mohammeda Morsija 3. srpnja. Deseci viših dužnosnika bratstva završilo je u pritvoru pod optužbama da su poticali na nasilje i ubojstva.

Stotine ljudi koji su tražili vraćanje Morsija na predsjedničku funkciju, od kojih je većina pripadnika bratstva, ubijeno je u sukobima sa sigurnosnim snagama, koje su tu akciju protiv grupe opravdavali borbom protiv terorizma.

>>Egipat zabranio javne istupe 55.000 propovjednika

>>Zbog podrške Mursiju egipatske vlasti ugasile Al-Jazeeru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije